pátek 3. prosince 2010

návrh_101203

V jedné části projektu chci blíže specifokovat způsob a myšlenku propojení městských parků v Praze. Tak, aby se vytvořila linie, niť která bude v jakémkoliv svém místě snadno a jasně identifikovatelná. Každému by mělo být jasné jaký má začátk a jaký cíl. 
V druhá části projektu je to pak detail navrhované parkové linie. Přesněji pěší most mezi Holešovicemi a Štvanicí a Karlínem. Hlavní myšlenou bylo udržet koncept jednoduché pěšiny, maximálně subtilní vznášející se nad terénem, nad řekou. 



Volba nakonec padla na variantu visutého mostu. Mostovka je na lanech zavěšena formou sítě, která je zároveň zábradlím mostu. Ze statických důvodů je mostovku nutné zhotovit, ze železobetonu. Dřevěná paluba bude sloužit pouze jako pochozí vrstva.



2 komentáře:

  1. mam radost, ze se prace rozbehla spravnym smerem, koncept i predstava lavek a mostu je dobrym resenim, ted uz to jen dotahnete, premyslejte jak udelat model, ph

    OdpovědětVymazat
  2. u modelu bude problem prodat lavku - cestu, ktera hraje hlavni roli, boky lavky ze sitky budou totiz hodne dominantni, zkusil bych sehnat ridky a jemny tahokov z al, lavka muze byt ze dreva, ph

    OdpovědětVymazat